Heb je een atelier en wil je deelnemen? Is Atelier in Beeld wel iets voor jou? Check hieronder even de voorwaarden om deel te nemen.

Waarom deelnemen?

  • Atelier in Beeld is hét ideale moment om jouw beeldend werk te tonen aan een breed publiek.
  • Deelnemen aan Atelier in Beeld is gratis.
  • Neem je deel aan Atelier in Beeld, dan laat je samen met heel wat andere beeldende kunstateliers zien aan het grote publiek wat er leeft aan beeldende kunst in Vlaanderen. 
  • Wij bezorgen aan deelnemende ateliers gedrukt promomateriaal zoals wegwijzers, affiches, uitnodigingskaarten... Dit promopakket wordt met de post naar jouw adres opgestuurd..

Voor wie?

  • Atelier in Beeld is een open atelierweekend voor alle beeldend kunstenaars. Deelnemen is gratis.
  • De deelnemende kunstenaar(s) beoefent/beoefenen één of meerdere van deze technieken: beeldhouwkunst, collage, digitale beeldvorming, edelsmeedkunst, epoxyresine, film, fotografie, glaskunst, grafiek, houtbewerking, illustratie, installatiekunst, juweelontwerp, kalligrafie, keramiek, mixed media, mozaïek, schilderkunst, streetart, strip- en cartoontekenen, tekenkunst en/of textielontwerp.  
  • De deelnemende kunstenaar(s) in het atelier is/zijn 18 jaar of ouder.
  • Atelier in Beeld is er voor individuele ateliers, groepsateliers, ateliers van collectieven, ateliers van deeltijds kunstonderwijs, organisaties of zorginstellingen met een atelierwerking.  Sommige kunstenaars werken in een grote loods, een aparte kamer in het huis, een leegstaand pand of gewoon aan de keukentafel. Alles kan, zolang het jouw vaste werkruimte is. Een zaal huren / gebruiken en deze speciaal voor dit evenement als atelier inrichten, kan dus niet.
  • Het atelier bevindt zich in Vlaanderen of Brussel.

Atelier?

Het atelier is de plek waar beeldend werk wordt gemaakt. Bezoekers zien waar en hoe het werk ontstaat. Het is een werkplek waar je de sporen ziet van het maakproces: penselen en klodders verf, geslepen potloden en potloodschilfers, weefgetouwen en garen, resten klei en een pottenbakkersschijf, een drukpers en inktvlekken… Sommige kunstenaars werken in een grote loods, een aparte kamer in het huis, een leegstaand pand of gewoon aan de keukentafel. Alles kan, zolang het jouw vaste werkruimte is. Een zaal huren / gebruiken en deze speciaal voor dit evenement als atelier inrichten, kan dus niet.

Wanneer?

Het atelier is gratis open voor het publiek op 6 en of 7 mei 2023.

De deelnemende kunstenaar(s) is/zijn op de openingsdagen zelf aanwezig. Het atelier hoeft niet alle twee de dagen open te zijn. Bij de inschrijvingen kiezen kunstenaars of ze hun atelier één of twee dagen openstellen. Kunstenaars die samen een atelier delen, moeten op dezelfde dagen deelnemen.