Atelier in Beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel, dat jaarlijks plaatsvindt in mei. Een ideaal moment om je werk te tonen of om ateliers te ontdekken.

Atelier in Beeld focust op ateliers waar je het werkproces van de kunstenaar ziet. Tijdens het weekend staat de ontmoeting tussen publiek en kunstenaar centraal.

De eerstvolgende editie vindt plaats op 6 en 7 mei 2023.
Deelnemende kunstenaars kiezen zelf of ze één of twee dagen deelnemen. Niet alle ateliers zijn twee dagen open. 

Deelnemen aan Atelier in Beeld is gratis.
Ook de bezoeken aan de ateliers zijn gratis.  Er hoeft niet gereserveerd te worden.

Atelier in Beeld is een project van Kunstwerkt.  
In 2023 zal Atelier in Beeld plaatsvinden op 6 en 7 mei.

Over de ateliers en kunstenaars

Atelier in Beeld is er voor individuele ateliers, groepsateliers, ateliers van collectieven, ateliers van deeltijds kunstonderwijs, organisaties of zorginstellingen met een atelierwerking...  

Alle kunstenaars vanaf 18 jaar met een atelier in Vlaanderen of Brussel, die één van de beeldende disciplines beoefenen, kunnen deelnemen (lees hier de uitgebreide voorwaarde na om deel te nemen). De inschrijvingen om met jouw atelier deel te nemen aan Atelier in Beeld 22 zijn afgesloten.

De deelnemende kunstenaar(s) beoefent/beoefenen één of meerdere van deze technieken: beeldhouwkunst, collage, digitale beeldvorming, edelsmeedkunst, epoxyresine, film, fotografie, glas, grafiek, hout, illustratie, installatiekunst, juweelontwerp, kalligrafie, keramiek, mixed media, mozaïek, schilderkunst, streetart, strip- en cartoontekenen, tekenkunst en/of textielontwerp.