Op dinsdag 8 december 2020 organiseren we een webinar over Atelier in Beeld én het belang van een atelierbeleid in jouw of gemeente. Razend interessant als je meer actief wil inzetten op beeldende kunst in jouw gemeente of stad!

Voor wie? Cultuurprofessionals uit steden en gemeenten, directie en leerkrachten Deeltijds Kunstonderwijs & verantwoordelijken van atelierorganisaties

Wat? Een gratis boeiende webinar met info over de inschrijvingen voor Atelier in Beeld & internationale en lokale sprekers met good practices inzake atelierbeleid

Wanneer?
Dinsdag 8 december van 10u00 tot 11u30 via ZOOM

"Als een stad geen ruimte biedt aan kunstenaars, dan is dat een dode stad."

- Zafer Yurdakul van Urban Resort uit Amsterdam

Een stad of gemeente die uitblinkt in creativiteit, daar zijn inwoners én beleidsmakers vaak heel trots op. Maar om kunst te maken is er ruimte nodig voor artistiek initiatief. Veel kunstenaars ondervinden echter problemen bij het zoeken naar een degelijke werkruimte. Op onze webinar gaan we dieper in op het belang van werkruimte voor het maken van beeldende kunst en hoe je daar als cultuurwerker een rol kan in spelen. We laten initiatiefnemers van atelierwerkingen aan het woord en hebben het natuurlijk over Atelier in Beeld: het nieuwe grote open atelierweekend op 7,8 en 9 mei 2021 in Vlaanderen en Brussel. Dan kunnen bezoekers beeldende kunst ontdekken op de magische plek waar alles ontstaat; het atelier.

PROGRAMMA

  • Els Buffel en Magalie Lagae werken als projectmedewerkers bij Kunstwerkt en organiseren Atelier in Beeld. Ze heten je welkom en vertellen je alles over Atelier in Beeld.
  • Level Five is een door kunstenaars georganiseerde coöperatieve atelierruimte op steenworp afstand van de Beurs in Brussel. Op de vijfde verdieping delen zo’n 80 kunstenaars een ruimte met individuele en gedeelde ateliers, een gedeelde bureauruimte, een gemeenschappelijke keuken en gemeenschappelijke ruimtes. Rob Ritzen is één van de stichters van Level Five en vertelt over de werking van Level Five en de zoektocht naar ruimte.
  • Olof Van de Wal is directeur van SKAR, de Stichting Kunst Accommodatie Rotterdam. SKAR is een organisatie die voor de creatieve sector in Rotterdam betaalbare werkruimte beschikbaar stelt, met vastgoed in eigen bezit en vastgoed in langdurig beheer. Daarnaast participeert SKAR sinds 2015 in wijk- en gebiedsontwikkeling door gericht met creatieve ondernemers te werken aan kansen en talentontwikkeling voor wijkbewoners. Olof vertelt over de vooruitstrevende aanpak qua atelierbeleid in Rotterdam.
  • Atelierorganisatie NUCLEO uit Gent creëert ruimte voor de ontwikkeling van de artistieke praktijk van professionele beeldend kunstenaars. NUCLEO is lid van UFO, het Vlaams netwerk van atelierorganisaties, dat een duurzaam atelierbeleid op de agenda wil plaatsen bij verschillende overheden en sectoren. Marjoleine Maes is coördinator van NUCLEO en vertelt over de visie op atelierbeleid van UFO.

Geïnteresseerd? Inschrijven is verplicht en kan via het inschrijvingsformulier hieronder.

Heb je vragen? Contacteer ons via info@atelierinbeeld.be

Inschrijvingsformulier

Ik schrijf me in voor de online webinar van Atelier in Beeld op dinsdag 8 december van 10u tot 11u30 via ZOOM. Ik ontvang de ZOOM-link na inschrijving.