Gemeente en Kunstraad Lebbeke verzamelen tien deelnemende ateliers uit hun gemeente op een handige fietskaart.
Op 17 en 18 mei kan je als bezoeker inspirerend werk ontdekken in bijzondere ateliers in Denderbelle, Wieze en Lebbeke. De Gemeente Lebbeke organiseert een fietsroute tussen de verschillende deelnemers. Het vertrek van de fietsroute is Galerie De Fontein.
Starten doe je in Galerie De Fontein, waar werk te zien is van Tom Windey. Tom begon zijn fotografieavontuur in 2004 met het maken van vakantiefoto’s. Niet veel later werd hij gegrepen door de fascinatie voor verlaten en vergeten gebouwen, een wereld die hij voor het eerst ontdekte in België. Deze passie heeft hem door de jaren heen naar verschillende landen geleid, waar hij de vergane glorie van verlaten industrieën, villa’s, en kastelen vastlegt.
Anne Droeshout is actief in het vervaardigen van keramische werken, zowel gedraaid als opgebouwd, en houdt zich daarnaast bezig met edelsmeedkunst. Je ziet er ook werk van Anne Halet, zij specialiseert zich in kalligrafie. Pieter Lippens creëert kunstwerken in metaal.
Lien legt zich toe op realistisch tekenen. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuur. Meestal tekent ze dieren, maakt ze huisdierportretten op vraag en gepersonaliseerde cadeautjes.
Jean-Pierre is sinds 1978 traditioneel snijdend houtdraaier. Nerven van het hout komen al draaiend en snijdend verrassend en feestelijk tot uiting. Beleef de nostalgie van het houtdraaien in al zijn aspecten.
Rita Sarens spreekt met beelden en schilderen met woorden. Haar werk omvat haar beide passies: poëzie en kunst.
Wilfried Jacops beeldhouwt op figuratieve wijze in steen volgens de taille-directe techniek. Vera Aelbrecht maakt tapijten en allerlei weefwerk met het weefgetouw.
Valérie studeerde vorig academiejaar af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Dendermonde, specialisatiegraad Keramiek. Ze beoefent zowel handopbouw als pottendraaien. Ook assembleert ze gedraaide stukken tot een groter geheel. Het liefste draait ze miniatuurvaasjes op de mast, waarmee zedan grotere stukken creëert door die op elkaar te "gooien".
Nele is leerlinge aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Dendermonde. Momenteel gaat ze voor de uitdaging om beeldhouwen en keramiek te combineren.
Wim is een kunstenaar die werkt volgens het principe "Taille Directe". Zonder veel voorbereiding of voorstudie begint hij te kappen in hout of te boetseren in klei. Gaandeweg en door veel te kijken ontstaat het beeld.
Grazia werkt met textuurpasta, olieverf en acrylverf. Ze geeft hierover ook workshops.
Tijdens Atelier in beeld kan je gratis met Blue-bike op pad om ateliers te bezoeken. Treinen tot in de stad en daarna de fiets op om alle ateliers in de buurt te bezoeken? Ideaal!