Schrijf je in

De volgende editie gaat door op 4 & 5 mei 2024. Ben je beeldend kunstenaar en wil je je werkplek tonen? Schrijf je dan in voor Atelier in beeld, op deze website, van 8 januari tot 31 januari 2024.
 

Waarom deelnemen?

 • Atelier in beeld is hét ideale moment om jouw beeldend werk te tonen aan een breed publiek. 

 • Samen met meer dan 2000 kunstenaars laat je aan het grote publiek zien wat er leeft aan beeldende kunst in Vlaanderen en Brussel.  

 • Je geniet mee van de nationale promotiecampagne (advertenties, pers, …) die we in aanloop naar het weekend voeren.  

 • Wij bezorgen je gedrukt promomateriaal zoals wegwijzers, affiches, uitnodigingskaarten, ... Ook digitaal promomateriaal krijg je van ons: uitnodigingen, e-flyers, facebookbanners, instagramposts, ...   

 • We ondersteunen je met tips en tricks om zelf je publiek uit te nodigen.  

 • Hoe je de open atelierdagen invult is flexibel: open je één of twee dagen? Dat kies je zelf, niet alle ateliers openen twee dagen.  

 • Wil je iets demonstreren of blijf je liever op de achtergrond? Het kan allemaal. 

 • Deelnemen aan Atelier in beeld is gratis

Wat heb je nodig om in te schrijven?

Wil je je graag al voorbereiden op je inschrijving?
Zo fijn dat je enthousiast bent om deel te nemen! Vanaf 8 januari 2024 kan je inschrijven via het formulier op deze site. Om alle inschrijvingen goed te kunnen verwerken, is het niet mogelijk om telefonisch of per mail in te schrijven. Maar je kan ons natuurlijk altijd bereiken met vragen over je inschrijving. We helpen je graag.


Wat heb je nodig om in te schrijven?

 1. Één foto van je werkplek, en een aantal foto’s van je werk; dat heb je zeker nodig om toe te voegen aan je profielpagina en bezoekers een glimp te laten zien van je atelier en werk en nieuwsgierig te maken om langs te komen. Hoe doe je dat, goeie foto's maken van je werk en atelier? We hebben hier enkele tips voor je verzameld. Twijfel je over welke werken je toont op je profielpagina? Ook daarover hebben we wat advies verzameld.
 2. Ook onmisbaar: contactgegevens van jou en je atelier. Want het publiek moet uiteraard de weg kunnen vinden naar je atelier. En wij sturen je via die weg graag tips, tricks & promomateriaal.
 3. Op je profielpagina kan je jezelf en je werk met een tekstje voorstellen. Een goed moment dus om in je pen te kruipen en na te denken over hoe je jezelf en jouw beeldend werk het liefst beschrijft naar een breed publiek. 
 4. Haal jouw agenda er ook bij, om te bepalen wanneer je de deuren opent. Je kan ervoor kiezen om één of twee dagen deel te nemen. Deelnemen kan op zaterdag 4 en/of zondag 5 mei 2024, telkens van 11u tot 18u.
 5. Werk je in een gedeeld atelier en nemen jullie graag deel met een groep kunstenaars? Laat dan best één verantwoordelijke het atelier inschrijven. Daarna kunnen kunstenaars worden toegevoegd aan het groepsatelier. Je bepaalt best eerst samen op welke dagen jullie kunnen deelnemen.
 6. Ook handig om nog eens de voorwaarden door te nemen. Zo ben je zeker dat Atelier in beeld aan je verwachtingen voldoet.

Na het indienen van je inschrijving gaan wij aan de slag. We kijken al je gegevens nog eens na, en checken of je profielpagina er goed uitziet. Ten laatste binnen tien dagen na het indienen ontvang je van ons een reactie en is je inschrijving compleet. 

Heb je in de tussentijd nog vragen? We helpen je graag. Neem contact met ons op via atelierinbeeld@kunstwerkt.be of 09/235 23 20 (di, woe, do, vr 9:00 – 17:00).

Atelier Paul Kenens ©Evenbeeld