De Stadsmakers ie een creatieve broedplaats vlakbij de Gentse zeehaven. Je ontdekt hun werkplek en tien andere ateliers in de buurt op dit handig overzicht.
De ‘Condition Humaine’ is voor Batist het centrale thema in zijn werken omdat ze gaan over de essentie van ons bestaan en ons mens-zijn. Zo wil hij uiting geven van zijn vertwijfeld mens- en wereldbeeld, met nieuwsgierigheid als kracht en binding.
De ateliers aan de Nieuwevaart in Gent bieden werkruimte aan zowel beeldende, uitvoerende als toegepaste kunstenaars. In de grote open loft zijn negen kunstenaars actief waarvan enkelen hun ruimte openstellen en je graag ontvangen.
Op de site Vynckier van NUCLEO ontdek je de ateliers van onder meer Vicky Lema, Francis Bekaert, Frank Depoorter en Noor De Dapper.
Bieke maakt gebruik van het medium klei om expressie te geven aan haar creativiteit. Ze gebruikt daarvoor diverse technieken zoals draaien, opbouwen, boetseren en ook mallen en gietklei.
Het menselijk lichaam is een grote inspiratiebron voor Lieselot. Ziekte/gezondheid, emoties…Wat gebeurt er binnen in het lichaam? De verschillende cellen, botten en het voelen staat vaak centraal in haar werk.
De Stadsmakers ie een creatieve broedplaats, gebouwd door stadsmakers, gedreven door gemeenschap. Het groepsatelier biedt ruimte aan voor startende makers & pioniers, kunstenaars & ambachtslieden, creatieve, sociale en circulaire ondernemers en sociale vzw’s & buurtorganisaties. Ontdek er de werkplek van onder meer Lieve Vanmaele, De Vuurmeesters en Veroniek Roeland.
Het Minus One Atelier zorgt voor een brede waaier aan laagdrempelige technieken voor jongeren in de buurt, maar daarnaast ook specifieke media voor beginnende kunstenaars. Ze focussen op digitale maaktechnieken zoals snijplotten en 3D-printen, alsook het bewerken van textiel door middel van een borduurmachine, naaimachines, zeefdruk en een aanbod aan textielscraps.
Villa Voortman is een ontmoetingshuis voor gelijkgestemde zielen en een vrijplaats voor broedende en creatieve geesten.
Een werkplek voor vader en zoon om hun verbeelding om te zetten in beelden met klei.
Er valt heel wat te ontdekken in het atelier 59. Hedwig Thys, Rita Van Gele, en Jaklien Demuynck volgden schilderkunst aan St Lucasacademie Gent. Ze gebruiken zowel olieverf als acrylverf. Rita is ook beeldhouwer.
Randoald bevraagt hoe en wanneer een beeld ontstaat, tot wie het behoort en wat het kan betekenen. Noties van tijdsbeleving, originaliteit en toeschrijving, hergebruik, duiding en copyright worden overdacht en geïnterpreteerd. Met een ontwapenende aanpak overschouwt hij de wereld en brengt hij herkenbare elementen samen tot nieuwe beeldende gedachten.
Tijdens Atelier in beeld kan je gratis met Blue-bike op pad om ateliers te bezoeken. Treinen tot in de stad en daarna de fiets op om alle ateliers in de buurt te bezoeken? Ideaal!