Langs Dendermondse ateliers met Melissa Muys

“Welke ateliers zou jij bezoeken?” In een overvloed aan meer dan 1500 locaties, durft de keuzestress al eens toe te slaan. Daarom lossen niet wij, maar wel zes kunstenaars de vraag op. Het resultaat? Evenveel routes langs ateliers die het bezoeken waard zijn. Zo leidt illustratrice Melissa Muys je langs vijf ateliers in en rond Dendermonde.

Over Melissa Muys

Melissa Muys creëert illustraties op hout. Soms met aquarel, soms met olieverf en evengoed met beiden. De reliëfs voorziet ze daarbij van een vergulde achtergrond. Ze noemt zichzelf ‘een laatbloeier zonder academisch traject’, en geniet daarom juist met volle teugen van de vrijheid om te experimenteren en reeds bewandelde paden opnieuw te ontdekken. Ze geeft kleur aan een fantasierijke wereld met verzonnen verhalen, waarvan de oorsprong wel in onze huidige samenleving terug te vinden is.

1

Atelier De Naeyer

Melissa: “Atelier De Naeyer is ook zeker de moeite waard. Valérie Verloigne werkt op een figuratieve manier met klei maar is evenzeer een volleerd draaier. Ze werkte eerder een project uit rond verkwisting en creëerde daarvoor een tafel vol taarten, smeltende ijsjes en afgeknabbeld fruit in keramiek. Prachtig! De bezoeker zal daarenboven ook versteld staan van het prachtige kader van het atelier.”

2

Katrijn Jacobs

Melissa: “Ik maakte al eerder kennis met het werk van Katrijn Jacobs tijdens een kunstroute die ik organiseerde. Toen maakte zij een enorm grote tekening op de ramen van het administratief centrum. Ze illustreert ook kinderboeken en tekent met veel emotie. Het zijn tekeningen waarvan je vrolijk wordt."

3

Katrien Aerts

Melissa: “Tijdens de open atelierdagen wordt het gedeelde keramiekatelier De Bakkerij geopend. De keramische werken van Katrien Aerts zijn naar mijn gevoel bijna weggelopen uit sprookjes. Je kan er zo een verhaal bij verzinnen. Ze maakt telkens verrassend nieuwe objecten. Ik ben benieuwd naar de nieuwe evolutie.”

4

Kinda Rajab

Melissa: “Als ik zelf niet zou deelnemen, dan zou ik zeker een kijkje nemen bij Kinda Rajab in Dendermonde. Zij is Syrische en maakte een aantal jaren geleden illustraties voor een prachtig gedichtenboek van een blinde landgenoot. Haar werken springen eruit. Ze werkt heel intuïtief, denkt naar mijn gevoel ook heel erg out of the box en bovendien worden haar werken vergezeld van mooie verhalen.”

5

Lies Van Acker

Melissa: “Als laatste atelier wil ik nog het atelier van Lies Van Acker in Grembergen aanbevelen. Deze toffe madam maakt werkjes die je vrolijk maken en ze tovert met woorden, letters en zinnen. Ze heeft een passie voor vogels, die steeds terug te vinden zijn in haar werk. Ze creëert op hout, maakt prachtige kaarten, en creëert artistieke pareltjes van bestaande boeken. Zeer inspirerende en ambiance verzekerd!”

De fiets op!

Tijdens Atelier in beeld kan je gratis met Blue-bike op pad om ateliers te bezoeken. Treinen tot in de stad en daarna de fiets op om alle ateliers in de buurt te bezoeken? Ideaal!

Ontdek hieronder de route