Schildersatelier


Over de kunstenaar

Het schildersatelier wil de leden de mogelijkheid geven zich volop plastisch te uiten onder begeleiding van Guido D’Haene.

Het accent ligt vooral op de creativiteit. En voor die creativiteit mag (moet?) dan ook alles wijken. Dit wil zeggen dat wij geen technische eisen stellen. Maar dat wil ook zeggen dat wij ons niet louter richten op het aanleren van technieken. Al te dikwijls is techniek de moordenaar van de creativiteit. Het atelier zal dus de leden begeleiden, wegwijs maken, in de ontdekkingstocht van het creatieve tekenen en schilderen.

Verwacht van het atelier vooral geen “afschilderen”. Dus geen “trouwe nabootsingen” van stillevens, landschappen of interieurs. En vooral geen louter aftekenen of “afschilderen” van foto’s. Men kan het voorgaande gerust als een taboe beschouwen binnen ons atelier. Als wij stillevens, landschappen of foto’s gebruiken, dan is dat steeds als uitgangspunt, als bron om creatief bezig te zijn.

Meestal werken we abstract, doch dit wil niet zeggen dat er geen plaats is voor figuratie.

Rekening gehouden met het bovenstaande, verwachten wij van de leden dat zij de dingen tegemoet treden met een open geest, zonder vooroordelen, met verwondering en zonder taboes.

Ronny Lippens heeft tijdens dit weekend ook tentoonstelling in Kokopelli, Steenvoordestraat 70, 9070 Destelbergen.

Schilderkunst Tekenkunst
Move

Schildersatelier

Bezoek dit atelier

4 mei
11u – 18u
5 mei
11u – 18u
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list