sabine oosterlynck

propstoprop@gmail.com

Over de kunstenaar

sabine oosterlynck is beeldend kunstenaar en studeerde aan KASK Gent.

sabine oosterlynck bevraagt wisselende onderwerpen vanuit een persoonlijke invalshoek: kritisch, conceptueel en gevoelig. Ze maakt multidisciplinair werk, met ingrepen in de ruimte. Verbanden tussen het tastbare, het ideële en het contemplatieve uiten zich steeds in andere vormen, installaties, objecten, video’s … en performances. De gedachten die de artistieke praktijk van sabine oosterlynck bepalen en richting geven, zijn een state of mind, een conceptuele ruimte die ze ontplooit en waarbinnen ze zich als kunstenaar beweegt.

Zo bevraagt ze de gesteldheid van ons (samen)leven en de manier waarop we omgaan met wat ons omringt. Ze stelt vragen over originaliteit en reproductie, diversiteit en eenvormigheid, zelfbeschikking en determinatie, oordelen en veroordelen. Tegelijk verkent ze met ieder werk – elke materialisatie van de gedachte – een persoonlijke beeldtaal die ze zich alsmaar nadrukkelijker eigen maakt.

Permanente installaties worden in in functie van de opdracht, de ruimte met al zijn aspecten, in kaart gebracht en afgetoetst met de uiteindelijke eigenaar van het werk. Zo ontstaan er nieuwe verhalen die evolueren en kunnen doorgegeven worden.

Collage Design Film Installatiekunst Mixed media Textiel
fenster raum escape
installatie zicht atelier
video still reveal
laboratoire taille directe
installatie zicht fenestration drops 3
sculptuur, residue na performance
window of opportunities

sabine oosterlynck

Bezoek dit atelier

5 mei
11u – 18u
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list