Peter Bostoen

bostoenpeter@hotmail.com

Over de kunstenaar

Bij het observeren van de sculpturen van Peter Bostoen valt op dat hij streeft naar een zachte en harmonische lijn. Hij houdt vast aan deze gevoelige lijn terwijl hij erin slaagt alle kenmerken te elimineren die hem mogelijk zouden kunnen verstoren.

Ook geometrische vormen gebruikt hij, maar nooit op een prominente manier. In zijn kunst gaat het om een symbolische weergave van de menselijke figuur, waarbij de samenstellende delen een zeer uitgebalanceerd geheel vormen. In die zin worden zijn sculpturen, de beeldhouwer stelt ook dieren voor, gekenmerkt door een herkenbare signatuur.

Maar het hoofdonderwerp in de kunst van Peter Bostoen is de menselijke figuur en uit zijn werk spreekt een vastberaden stijl.

Elke nauwlettende waarnemer moet toegeven dat hij een creatieve geest bezit en dus niet behoort tot die groep kunstenaars die de traagheid wijt aan een gebrek aan inspirerende energie. Ondertussen was hij ook actief op architectonisch gebied. De 2 lichtzuilen aan de ingang van de Antwerpse Bourlaschouwburg zijn van zijn hand.

Peter Bostoen heeft een indrukwekkende lijst tentoonstellingen en zelfs tot in de verste uithoeken van de wereld. Afrika heeft een prominente plaats in deze lijst. Hij is niet alleen actief geweest als beeldhouwer maar ook als aquarellist hoewel hij zich momenteel toelegt op zijn sculpturen. Zijn jonge talent werd erkend door de selectie van zijn deelname aan de nationale wedstrijd Mark Macken voor beeldhouwkunst aan de Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen.

Sinds zijn eerste tentoonstelling in 1979 is Peter Bostoen de confrontatie met het publiek nooit uit de weg gegaan, en dit niet alleen dicht bij huis maar ook ver weg in verre landen

Beeldhouwkunst
willie willie II
Archer
balonnenmeisje
Dry feet
Faun
met de wood
Park talks II
Park talksI
Reader I
Stretching III
Swirl
Icarus
uilskuikens

Peter Bostoen

Bezoek dit atelier

4 mei
11u – 18u
5 mei
11u – 18u
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list