Hallveig Agustsdottir

Maakt deel uit van NUCLEO Infirmerie

Bezoek het atelier op

Over het atelier

Ontdek meer over UFO door het artikel op de blogsite van Atelier in Beeld te lezen: https://atelierinbeeld.be/nl/op-zoek-naar-gegeerde-atelierruimte-de-stad


De relatie tussen beeldende kunst, muziek en klank biedt al ruim 20 jaar een enorme inspiratie en motivatie aan het visuele en performatieve werk van kunstenares Hallveig Agustsdottir. En, met het eenvoudige manier van tekenen - de actie van tekenen - creëert Hallveig haar eigen klank- tekeningen waarbij ze vaak in collaboratie treedt met anderen kunstvormen; zoals muziek, woord en dans.
De gedachten en lijnen van Hallveig volgen sinds enkele jaren ook een tweede pad - het wandelpad. Een paar jaar geleden, toen ze opnieuw in contact trad met de omgeving van haar IJslandse jeugd, zijn er spontaan herkenbare motieven van planten en bloemen in haar schetsboek beginnen groeien.
Haar zeer eigen manier van tekenen typeert ze bovendien als een interessante taal (net zoals IJslands of Nederlands) om zichzelf mee uit te drukken en zodoende telkens opnieuw in gesprek te kunnen gaan met de toeschouwer.

Ontdek de gebruikte technieken

Contact

Organisatie:
NUCLEO
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list