Francine Vanlerberghe

+32479909112
fran_art@msn.com

Over de kunstenaar

Kunst is een deel van mijn leven en van wie ik ben. In mijn schilderijen en juwelen kan ik mijn ziel kwijt. Het is een manier om mijn innerlijke leven tastbaar te maken. Het is een constante voor me. Ook de dagen dat ik niet naar mijn atelier trek, razen nieuwe ideeën door mijn hoofd.
Beide disciplines hebben hun eigenheid. Ik zou geen van beiden nog kunnen missen. Voor beiden koester ik een grote passie. In mijn schilderijen kan ik makkelijker mijn emoties kwijt. Maar ook in juweelkunst kan ik mijn verhaal kwijt. Ik experimenteer met vormen en houd van het ambachtelijke aspect ervan. Door zo gefocust bezig te zijn, kom ik tijdens het maken van juwelen helemaal tot rust.

In haar werk is de mens nooit ver weg en staat de emotie centraal. Soms in sobere tinten, vaak in een fel gekleurd lijnenspel maar nooit vrijblijvend, exploreert Francine de innerlijke strijd in de mens.
Sinds 2009 richt Francines onstuitbare creatiedrang zich niet enkel meer op de schilderkunst. Ze zoekt ander wegen op en richt zich nu ook op juweelontwerp.
Maarten Mahieu

MALINES ART GALLERY by Bjornart M.A.G.°2
Expo van 22/02/2024 tot en met 17/06/2024
Onder de Toren 10 Mechelen

Edelsmeedkunst Schilderkunst
Looking forward I
Looking forward II
Looking forward III
On the way to a better world I
On the way to a better world II

Francine Vanlerberghe

Bezoek dit atelier

4 mei
11u – 18u
5 mei
11u – 18u
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list