Filip Clinckspoor


Over de kunstenaar

Filip Clinckspoor is iemand die reeds op jonge leeftijd met kunst in aanraking kwam. Via zijn vader, een grafisch tekenaar, fotograaf en kunstliefhebber, was zijn jeugd gekleurd door vele vormen van creativiteit. De creatieve passie kreeg vorm door verschillende kunstrichtingen aan de Academie voor Beeldende Kunst te Aalst. Daar ontstond de voedingsbodem voor zijn creaties zowel vroeger als nu.

Zijn huidige vormgeving en stijl is een kruisbestuiving van structuur en materie met elementen uit de Bauhaus stroming. In zijn werken gaat hij op een speelse maar ook soms op een confronterende manier, om met deze elementen en verwerk hij ze in verschillende van zijn werken. In zowel sculpturen als schilderijen op karton en paneel, speelt er zich een zichtbare spanning af.

Door zijn levensloop, wil hij de dialoog en confrontatie aangaan met zichzelf en zijn omgeving. Zo wil hij uiting geven aan passie, liefde, haat, tragedie en melancholie. Dit is misschien een doorlopend verwerkingsproces als een soort van rode draad doorheen zijn leven.

De ruwheid van structuurverf en materie in dialoog met strakke vormgeving, vinden hun oorsprong bij een aantal bekende kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. Anselm Kiefer en George Vantongerloo zijn er enkelen van

Ontdek de gebruikte technieken

Construct 0.04
Filos Antropos
Misos Antropos

Bezoek dit atelier

6 mei
14.00 - 18.00
19.00 - 22.00
7 mei
11.00 - 17.00
+32495475496
filip.clinckspoor@gmail.com
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list