Dirk Victor Caluwaerts

Maakt deel uit van NADA7
Werkplek Dirk Victor Caluwaerts

Over het atelier

Kalmthout staat bekend om zijn verleden als broedplaats voor kunstenaars(kolonies) en baanbrekende projecten. Klassieke voorbeelden uit het rijke verleden zijn Van nu en straks en de Grijze school.
NADA7 verenigt vier beeldend kunstenaars: Niko Raes, Axel Verachtert, Dirk Victor Caluwaerts en Annik Rachel Klaes. Ze bouwden hun gemeenschappelijk atelier om tot expositieruimte en geven nieuwe impulsen aan de hedendaagse Kalmthoutse kunstscene.


Beeldend kunstenaar Dirk Victor Caluwaerts is een eigentijds romanticus. Op zoek naar een reservaat van schoonheid in een vergiftigde wereld doolt hij door onontgonnen innerlijke landschappen. Ze ademen eenzaamheid en melancholie. Caluwaerts lijkt doordrongen van het besef dat er iets onherroepelijk stuk is. Woest maakt hij in de onderlagen van zijn doeken de pijn voelbaar die rest wanneer de natuur is verminkt. Ondanks de beladenheid van zijn thema’s overheerst echter zelden de somberheid. De hoop die spreekt uit deze liefdevolle zoektocht naar kleur, treedt ook inhoudelijk op de voorgrond. Oskar Kokoschka indachtig komt elk werk uiteindelijk hier op neer: We came into this world as into a guesthouse. We should leave it no worse as we found it.

Ontdek de gebruikte technieken

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list