Binnenkijken bij Elias Driesen

Hoe bepalend is jouw atelier voor jou? Met deze vraag trokken we voor ons magazine Kunstletters naar enkele deelnemers van Atelier in beeld. Elias Driesen schildert, tekent en verkent video en performance. Hij heeft een atelier in Laken.

Heb je een vaste werkwijze in je atelier?
Ik neem een kop koffie en ga in mijn atelier zitten. Meestal verandert er niets, maar wacht ik op een moment dat ik iets durf te doen. Ik moet eerst een soort van moed opzoeken waardoor ik durf te creëren.  In mijn atelier zit ik in een constant spel. Je zou het kunnen vergelijken met een heel traag spelletje schaak. Doe ik de eerste zet of vertelt mijn vorig schilderij me plots waarover het volgende werk zal gaan?

Met welk materiaal werk je het liefst?
Dat varieert, ik sta open voor verschillende texturen en materialen. Ik ben het meest vertrouwd met verf en potlood. De dragers verschillen van werk tot werk, dat kan papier zijn, maar ook een bestaande muur waar ik een in situ tekening of schilderwerk op maak. De laatste jaren ben ik bovendien veel aan het experimenteren met verschillende nieuwe mediums zoals video en performance. Ook hierbij hanteer ik mijn schilderkunst en tekenkunst om een eigen wereld te creëren.

Hoe vaak werk je in je atelier?
Soms kom ik er heel lang niet, en soms spendeer ik er elke dag. Het laatste jaar heb ik mij wat minder opgesloten in mijn atelier. Het begon een wat eenzame plek te worden. Dat is ook de reden waarom ik met video en performances ben beginnen werken. Het samenwerken met anderen spreekt me aan, creëert nieuwe invalshoeken en geeft me de energie om me in te zetten voor nieuwe projecten. Dat heb je niet bij tekenen en schilderkunst.

Elias Driesen (c) Michiel Devijver
(c) Michiel Devijver

Met een kop koffie ga ik in m’n atelier zitten. Ik moet altijd eerst een soort moed vinden om te durven creëren. Je zou het kunnen vergelijken met een heel traag spelletje schaak. Doe ik de eerste zet of vertelt mijn vorig schilderij me plots waarover het volgende werk zal gaan?

Elias Driesen

Elias Driesen (c) Michiel Devijver
(c) Michiel Devijver
Elias Driesen (c) Michiel Devijver
(c) Michiel Devijver
Elias Driesen (c) Michiel Devijver
(c) Michiel Devijver
Elias Driesen (c) Michiel Devijver
(c) Michiel Devijver

Benieuwd geworden naar meer verhalen van kunstenaars? Met een abonnement op Kunstletters krijg je vier keer per jaar een frisse dosis inspiratie in je postbus.

Ateliers
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list