Linda Bollens

+32499147182
linda.bollens@hotmail.com

Over de kunstenaar

Linda Bollens omschrijft haar werk als intuïtief en gevoelig. In haar atelier werkt ze projectmatig en experimenteel.
Vanuit een concept zoekt ze naar de vorm, de textuur en de juiste combinaties tot het beeld uitdrukt wat ze wil ‘ver-beelden’. Terugkerende thema’s in haar werk: fragiliteit, kwetsbaarheid zowel van de mens als de planeet Aarde.
Meestal kiest ze voor porselein, dat ze vergelijkt met ‘een verleidelijke vrouw die pronkt met haar sensuele huid – het witte, het pure’. ‘Porselein bepaalt de condities van de relatie die het met je aangaat.’ Het transparante karakter van dit “witte goud” zet ze in bij de lichtsculpturen van porselein en metaal die ze samen met haar partner ontwerpt. Daarnaast creëert ze ook een lijn van gebruiksgoed, ‘Tafel-Goed’: combinaties van borden en kommetjes uit zwarte klei en porselein, geïnspireerd door de Japanse eetcultuur.
Als creatief therapeut voelde Linda de behoefte om ook zelf beeldend te creëren. Aan de Leuvense academie voor Beeldende Kunsten vervolmaakte ze de opleiding keramiek. Nadien volgde ze nog masterclasses bij internationale keramisten, meestal over porselein. Sinds 2018 werkt ze in haar eigen atelier, dat gelegen is op een site met andere kunstenaars en ontwerpers.
Ze deelt graag haar kennis en vaardigheden via workshops.

Installatiekunst Keramiek Mixed media
Plafondlamp
Tafellamp

Linda Bollens

Bezoek dit atelier

4 mei
11u – 18u
5 mei
11u – 18u
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list