MORPHO

MORPHO is een organisatie die zich inzet voor artistieke ontwikkeling, door ruimte te creëren voor kunstenaars en hun werk te ondersteunen. We bieden werkruimte aan meer dan 200 kunstenaars in Antwerpen en organiseren een internationaal residentieprogramma met toonaangevende partners. Jaarlijks ontvangen we een twintigtal kunstenaars en onderzoekers in residentie, met wie we duurzame relaties en trajecten opzetten.

Als atelierbeheerder verhuren we werkplekken in veertien gebouwen in en rond de stad. Middels een bezoekersprogramma voor curatoren en open studio’s voor een breder publiek brengen we de artistieke praktijken in ons netwerk – van beeldend kunstenaars tot schrijvers, van ontwerpers tot meubelmakers – voor het voetlicht. Ons team zet in op onderhoud en betaalbaarheid. We nemen ook actief deel aan debatten over atelierbeleid.

Als kunstenaarsresidentie organiseren we verschillende werkverblijven voor residenten uit binnen- en buitenland, gericht op ontwikkeling, uitwisseling en onderzoek. Het artistieke programma heeft een cyclisch verloop, met om het anderhalf jaar een nieuwe open oproep en focus, die in dialoog met de betrokken kunstenaars en andere gasten wordt ingevuld. Residenten krijgen financiële, praktische en inhoudelijke ondersteuning om hun werk te verdiepen in een omgeving die kritische dialoog en artistiek experiment aanmoedigt.

info@morphovzw.be