Hilde Goossens

+32474470786
atelier@hildegoossens.be

About the artist

Hilde Goossens werd geboren in 1978 in Sint-Niklaas, België. Ze begon een kunstopleiding in 1995 in Sint-Lucas Gent, België, en studeerde in 1997 af met een grote onderscheiding.

Ze woont en werkt in Sint-Maria-Oudenhove, België, een pittoresk dorp in de heuvelachtige Vlaamse Ardennen. Ze maakt acryl schilderijen op papier, geïnspireerd door haar dagelijkse leven, mijmerende wandelingen en onvergetelijke reizen, vaak vastgelegd door de lens van haar smartphone. Deze studies op papier dienen als basis voor grotere doeken.
Haar stijl wordt gekenmerkt door de kracht van suggestie, waarbij ze vakkundig overbodige details weghaalt, waardoor alleen de essentie van haar onderwerpen overblijft. In een wekelijkse post weeft ze haar schrijfsels uit haar persoonlijke dagboek samen met deze bevroren herinneringen, kunstig weergegeven in verstilde tinten.

Ze had solotentoonstellingen in Zebrastraat in Gent, de openbare bibliotheek in Zottegem en in Cultureel Centrum De Meent in Alsemberg. Ze werd opgenomen in groepstentoonstellingen in PMMK in Oostende (nu Muzee) en Textielmuseum Gent. Haar werk maakt deel uit van de collectie Merode in Ronse.

Painting

Hilde Goossens

Visit this studio

4 May
11u – 18u
5 May
11u – 18u
Add this studio to your list
On your list
Click on this icon to add this studio to your list