Hoe maak je een keuze uit die meer dan 1600 ateliers? Ga op onderzoek op de website, scroll erop los en ontdek al die bijzondere plekken. Heb je weinig scroll-tijd? Dan schotelen we je graag enkele tips en lijstjes voor, zoals deze zes ateliers met bijzondere beeldhouwkunst.
De beelden van Jan zijn in hardgips bekleed met Japans papier, in was of in powertex. Hij werkt graag met verschillende materialen. Iedere drager heeft een andere uitstraling. Politieke en maatschappelijke thema's zijn meestal zijn inspiratiebronnen.
Ilse maakt expressieve hoofden van klei, waarin gezichten en emoties een centrale rol spelen. Elk werk vertelt een verhaal van innerlijke gevoelens en menselijke vervormingen. Door de klei te beschilderen met acrylverf brengt ze diepte en contrast aan, waardoor een mix van tegenstrijdige emoties zichtbaar wordt.
Bettina maakt haar werken in het bosatelier en de academie met gerecupereerd hout. Ze werkt zoveel mogelijk met natuurmaterialen.
Nel gaat op zoek naar de grens tussen sculptuur, architectuur en scenografie. Interpretatie en het opnieuw construeren van een bestaand classificatiemodel vormen de basis. Hierbij kan de betekenis of functie van de herkenbare vormentaal van een dagdagelijks object worden herzien.
Edith Ronse en Michaël Pycke zijn een kunstenaarskoppel, allebei beeldhouwers. Materialen waarmee ze werken zijn klei, steen, hout...
Edith toont ons sculpturen waarbij ze delen van het menselijk lichaam heeft geïsoleerd. Michaël schept in zijn werk een universum waarbij zowel een idyllische wereld om bij weg te dromen als actuele problematieken aanwezig zijn.
Het oeuvre van Berbard weerspiegelt de oprechte liefde voor materie, natuur en vorm. Organische vlakken vloeien over in elkaar en krijgen een menselijk ritme. Elk detail leeft op zich en is een component van een geheel. Plastische elementen en vooral hun onderlinge ruimtelijke verhoudingen werkt hij uit tot momenten van durende schoonheid.