Verschillende kunstenaars uit Schilde en omgeving doen mee aan Atelier in beelden tonen hun werkruimte aan het grote publiek. Samen met de gemeente Schilde hebben zij een fietsroute uitgestippeld langs de deelnemende ateliers.
Na een geslaagde eerste editie in 2024, hebben de kunstenaars ook dit jaar de handen ineen geslagen. Waren er vorig jaar 11 deelnemende ateliers, deze keer openen maar liefst 16 ateliers hun deur voor bezoekers. Dit jaar is het aanbod nog diverser. Van schilder- en tekenkunst tot beeldhouwen en steenkappen, fotografie, textiel, glas, papier en vrije grafiek.
De 35 km lange fietsroute bestaat uit een grote en kleine lus en loopt door de groene gemeentes van Schilde, ’s Gravenwezel, Wijnegem en Halle. Je kunt de route hieronder downloaden of tijdens het weekend een exemplaar ophalen in één van de ateliers.
Beeldhouwen doet Sven het liefst in albast, marmer, onyx en arduin.
Tijdens Atelier in beeld wil Pieter graag laten zien hoe het hele proces van opname tot het finale (afgedrukte) resultaat in zijn werk gaat. Olga maakt werken uit klei, hout, steen en schildert.
Met behulp van fotografie creëert Astrid van Drie nieuwe, verrassende beelden die de basis vormen voor verder onderzoek binnen het medium tekenen. Danielle van Drie’s huidige kunstbeoefening is een zoektocht naar haar eigen stem. Ze werkt hoofdzakelijk op papier met verschillende materialen. Eén van haar favoriete onderwerpen is het vrouwelijk gezicht.
Sylvia legt haar toe op het hergebruiken van papier en het bewerken van plantenvezels om zo een nieuwe papiermaterie te 'scheppen'.
Als academisch opgeleide mozaïste beheerst Dora de stijlen vanaf de Romeinse mozaïeken tot de hedendaagse werken.
Fotografie, ruimtelijk werk, schilder en tekenkunst behoren tot de passies van Carine.
Liesbet Braeckman is textielkunstenaar en creëert unieke wandobjecten uit textieloverschotten komende van de interieursector.
Christel haar werk laat zich moeilijk categoriseren omdat dit continu evolueert en groeit als gevolg van nieuwe invloeden, ideeën en ontmoetingen.
Ingrid werkt graag met verschillende media, meestal experimenterend met inkt, acryl, lijm en textiel.
In zijn sculpturen combineert Luc vaak steen met andere materialen. Recente werken, suggestieve bootvormen, verbeelden een middel tot verplaatsing of transformatie.
Wendela hout van tekeningen maken in dagboekjes, gedachtes formuleren, kleurschetsen, foto's op reis en in het park.
Erna's academische opleiding is gekoppeld aan haar jarenlang verblijf in 't Midden Oosten, die haar inspiratie en kleuren hebben beïnvloed. Die invloeden zijn terug te vinden in haar keramiek, borduurwerk en tekeningen.
Suzanne is geboeid door kleur, vormgeving, en klei.
Lieve is steeds weer geraakt door een sfeervol landschap, een boeiende wolkenpartij, een mooie pose van een figuur. Ze zet momentopnamen gevoelig om in een lijnen- en kleurenspel.
De meeste grafische technieken boeien Anne. Ze houdt ervan om naast het technische, ook te experimenteren en het toeval te laten gebeuren.
Elly werkt al ruim 20 jaar met glas en volgde de opleiding glaskunst aan de kunstacademie Berchem.
Karin beoefent de techniek letterkappen, een eeuwenoude ambacht met verschillende toepassingen.
Tijdens Atelier in beeld kan je gratis met Blue-bike op pad om ateliers te bezoeken. Treinen tot in de stad en daarna de fiets op om alle ateliers in de buurt te bezoeken? Ideaal!