Kunstenaars over hun atelier: Jan Leenders, Robberto & Milena Atzori & Racso Jugarap

Wat betekent jouw atelier voor jou? We vroegen het aan kunstenaars Jan Leenders, Robberto & Milena Atzori & Racso Jugarap. 

Jan Leenders

Mijn atelier is voor mij een afzonderingsplek. De ideale plaats om me af te sluiten van alles. Deur dicht, stereo aan en helemaal opgaan in het creatieve proces. Weg van de wereld, volledig in the zone, uuuuuuren aan een stuk.

Wat mijn atelier zo uniek maakt is dat het gewoon een kamer in mijn huis is. Een paar jaar geleden was dit nog de speelkamer van de kinderen. Maar toen die niet meer met blokken, poppen en autootjes speelden, drong een herbestemming zich op ;).

Mijn atelier is eigenlijk aan de kleine kant, maar het grote voordeel is dat het zo vlakbij is. Heel handig om tussendoor wat snelle dingen te doen, zoals een kader prepareren of een vlugge schets maken van iets wat in m'n hoofd zit. Dat kan letterlijk tussen de soep en de patatten. Mijn dochter van 13 zit hier ook graag te tekenen, schilderen of knutselen.

In welk hoekje van je atelier vertoef je het meest?
Gezien het bescheiden formaat van mijn atelier worden alle hoekjes optimaal benut! Maar de tafel en de schildersezel zijn de twee hotspots.
 

Wat is dé feature van je atelier?
Mijn muren. Ze hangen vol. Met nieuw en ouder werk, met schetsen en kleurtestjes. Ideaal om ideeën te laten bezinken of linken tussen verschillende werken bloot te leggen. Mijn muren zijn voor mij inspiratiebronnen. Dat zie je ook: veel werk dat ik maak breit voort op wat ik al gemaakt heb.
 

En waarom ik meedoe aan Atelier in beeld? 
In het echt spreken werken altijd meer, maar een tentoonstelling in België is alweer even geleden. Daardoor kennen veel vrienden en kennissen m'n werk alleen van online foto's. Atelier in beeld is een mooi moment om ze uit te nodigen. En als er ook wat nieuwe mensen m'n werk komen ontdekken, wordt het nog beter.

Jan Leenders
Jan Leenders
Jan Leenders
Jan Leenders
Jan Leenders

Robberto & Milena Atzori

Hoe zouden jullie je atelier omschrijven?
Het is de plek waar we leven, eten, praten en denken... Ons werk vloeit daar dus gewoon uit voort.

Dit is wat ons atelier voor ons betekent:
Een nest.
 

Wat is jullie favoriete plek in het atelier?
Zeker en vast de keuken!

Wat is jullie meest productieve (of favoriete) moment van de dag in het atelier?
We zijn het productiefst aan het eind van de namiddag, wanneer e-mails en het online leven stilvallen. We luisteren graag naar luisterboeken en dompelen ons onder in diepe productieve flows.
 

Daarom doen we mee aan Atelier in beeld:
We zijn vrij nieuw in de stad en de opening van ons atelier is een aangename gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en ons netwerk uit te breiden.
 

Kom eens langs tijdens de open atelierdagen:
Wij en de andere collega's van SUPPORT STUDIO verwelkomen onze gasten graag met eten en drinken, omdat we geloven dat de betere gesprekken beginnen rond een tafel met eten.

R&M Atzori
R&M Atzori
R&M Atzori
R&M Atzori
R&M Atzori
R&M Atzori

Racso Jugarap

Mijn atelier is mijn heiligdom, mijn plaats van creativiteit en inspiratie. Het is waar ik heen ga om te ontsnappen aan de afleiding van de buitenwereld en me alleen op mijn kunst te concentreren. Het is waar ik nieuwe technieken en materialen verken en waar ik mijn verbeelding de vrije loop laat.

Kom eens langs, want het is een unieke kans om mijn werken van dichtbij te zien. Je kan er de details en texturen zien die op foto's vaak verloren gaan en de energie en passie ervaren die in elk werk zit. Je kan me vragen stellen over mijn kunst of mijn proces. Dus bezoek mijn atelier en wordt deel van het artistieke traject.

Daarom doe ik mee aan Atelier in beeld: 
Het is een kans om mijn kunst met een breder publiek te delen en om in contact te komen met andere kunstenaars en kunstliefhebbers, en waardevolle feedback te krijgen op mijn creaties.

Racso Jugarap
Racso Jugarap
Racso Jugarap
Ateliers
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list
Kunstenaars
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list