Erik Vanspauwen

Individueel atelier
Erik Vanspauwen Art

Over het atelier

Schildersatelier


Over de kunstenaar

Ik zit voor het witte canvas. Dan sluit ik m’n ogen en … alles blijft wit. In m’n hoofd klinkt alleen de melodie van totale stilte. Het is deze visuele en auditieve waarneming die me tot serendipiteit uitnodigt. Ik geef me aan haar over zoals een schipper aan de sirenen.

Soms doe ik een waardevolle ontdekking terwijl ik op zoek ben naar iets anders. Is het toeval? Het is volgens mij meer dan dat. Het creëert een kader waaraan ik intuïtie en creativiteit toevoeg. Ik sta open voor wat het toeval me in de schoot werpt, … het is iets onverwachts, iets bruikbaars. Het heeft alleen nog sturing nodig.

Ik blijf niet alleen toeschouwer; ik stuur ook aan. Ik bewaak een subtiel evenwicht tussen absolute chaos en weerzinwekkende monotonie. Het ongewone en onverwachte zijn zeker een geschenk, maar competentie en expertise halen er meer uit.

Ik beklim Wittgensteins ladder en als ik bereikt heb wat ik wil, duw ik die weg. En de toeschouwer stelt zich de vraag: hoe is de kunstenaar daar geraakt? Een boeiend proces, …

"Serendipity with the magic touch of the artist."

Ontdek de gebruikte technieken

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list