Céline Geeraert

Individueel atelier
Atelierzicht bij Céline Geeraert

Bezoek het atelier op

Over het atelier

Mijn atelier bevindt zicht achteraan het raam van RAAM103vzw, een VRIJE CREATIEVE RUIMTE in Gent.
Het initiatief is even eenvoudig als open en biedt een platform aan het creatieve proces. Het tentoonstellen van werken, het experimenteren met works-in-progress, het uitvoeren van performances/interventies, het delen van ideeën en concepten met gelijkgestemde zielen ... Interactie, dialoog en beweging zijn de rode draad. Los van oog op winst.


Over de kunstenaar

Céline Geeraert (°1979) geboren en getogen in de buurt waar zij nu nog altijd haar RAAM103 ter beschikking stelt, genoot de opleiding “vrije grafiek” aan Luca School of Arts, en nam na een bijkomende opleiding “goudsmid” gedurende enkele jaren met succes het atelier van haar vader over. De hunkering naar meer vrijheid om zich als kunstenares te ontplooien en nieuwe artistieke horizonten op te zoeken leidde uiteindelijk tot het ontstaan van de vrije artistieke ruimte “RAAM103”, die aanleunt bij haar eigen atelier.

"Alles wat ik zie, voel, beleef, meemaak en lees vormt een onuitputtelijke bron van impressies die ik tracht beeldend weer te geven. Het ene beeld kan heftig zijn, terwijl het daaropvolgend veel meer rust kan uitstralen. Het is als een grote verzameling aan herinneringen en gevoelens die in lijn en materiaal weergegeven worden. Een soort eigen wereld…
Gelaagdheid en gevoel voor materie staan centraal in dit onderzoek om beeldend vorm te geven wat er in me leeft. De wisselwerking tussen twee dimensionaal en drie dimensionaal vormt een rode draad doorheen mijn werk en leven: vroeger heb ik grafiek gestudeerd en nadien goudsmid. Ik ben ook leerkracht plastische opvoeding."

Als bezielster van het eerste uur is zij de oorsprong van de dromen die RAAM103 lieten uitgroeien tot wat het nu is en voor nieuwe dromen, van artistieke en organisatorische aard, kijken de bestuursleden van de vzw dus altijd in de eerste plaats vertrouwensvol naar haar.

Ontdek de gebruikte technieken

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list