Hoe fotografeer ik mijn werk?

Bij je inschrijving voor Atelier in beeld vragen we je één liggend beeld van je werkplek en minstens vier foto's van je werk. Goede foto’s zorgen, naast een boeiende tekst, voor een aantrekkelijke kunstenaarspagina. Wie weet overtuig je toevallige bezoekers op de site wel om jouw atelier een bezoekje te brengen. 

We geven je enkele basistips om goede beelden van je werk te maken. ​​​​​​

Hoe maak ik goede foto’s voor op mijn kunstenaarspagina?

TIP 1

Selecteer

Je foto’s zijn bepalend voor je profiel op de website, geef dus een zo goed mogelijk beeld van je werk. Selecteer een aantal werken waarvan je telkens één foto instuurt.

Tip 2

techniek

Zorg ervoor dat de foto’s scherp, recht en goed belicht zijn. 

Tip 3

Focus

Zorg voor daglicht en een rustige achtergrond, zonder storende elementen. Blijf zelf ook buiten beeld. 

Tip 4

Kies de juiste hoek

De foto van je atelier wordt uitgelicht op de website. Je kan maar één (liggende) foto tonen van je atelier, denk dus goed na welk deel je laat zien. Goed nieuws: je hoeft niet op te ruimen! Laat je atelier zien zoals het er doorgaans uitziet.

atelier De Loods (foto Evenbeeld)
Tip 5

Laat je helpen

Heb je zelf geen goede camera, vraag dan iemand om je te helpen. De meeste smartphones leveren foto’s van behoorlijke kwaliteit. Toegestane bestandstypes zijn png, gif, jpg of jpeg. 

Meer tips?
Kunstwerkt maakte een uitgebreidere blog over hoe je werk te fotograferen, zowel met een digitale camera als met een smartphone. 

Evenbeeld geeft 10 tips over hoe je werkplek goed in beeld te brengen.  
 

Ben je meer into Instagram? Neem dan hier een kijkje, want daar gaat het meer om weergeven van sfeer en gelden andere regels.